Опис тканин

Опис тканин

ОПИС ТКАНИН

Ситець - легка бавовняна тканина, виготовляється способом полотняного переплетення. Має хорошу гігроскопічність. Натуральний матеріал (100% бавовна), практично не викликає алергії за рахунок малого вмісту барвників, пропускає повітря і дозволяє шкірі дихати. Найпоширеніший вид ситцю - з набивним малюнком. Використовується у виробах для новонароджених діток-пелюшки, сорочечки.


СУПРЕМ - тонкий, приємний на дотик, бавовняний трикотаж (100% бавовна) кулірного переплетення дуже високої якості. Супрем не парить, пропускає повітря, добре тягнеться і носиться, тому його використовують, в основному, для пошиття колекцій для самих маленьких діток, а також футболок і для старших дітей. Супрем може бути гладкоокрашенних і з малюнком на білому тлі. Всі корисні якості роблять супрем найкращим для носіння влітку.


СУПРЕМ З ЛАЙКРОЙ- трикотаж кулірного переплетення. Додавання 5% еластану до 95% бавовни покращує експлуатаційні характеристики полотна і розширює асортимент можливої ​​продукції-сукні, сарафани, шорти, лосини, спідниці, костюми.

При цьому зберігається легкість, м'якість, гігроскопічність і повітропроникність.

Це дозволяє ефективно використовувати це полотно для виготовлення літніх виробів.


 ФЛАНЕЛЬ - м'яка бавовняна тканина з легким одно- або двостороннім рідкісним начосом, що надає їй м'якість і ніжність. Натуральний матеріал (100% бавовна) Застосовується у виробах для різних вікових категорій дітей. Добре вбирає вологу, гіпоалергенний.


Поплін - тканина полотняного переплетення з поперечним рубчиком.

Натуральна (100% бавовна) .Тонкая, м'яка і приємна на дотик.


РЕПС - тонка, але щільна тканина бавовняна (100% бавовна) .Ткань призначена для пошиття дитячого літнього одягу, оскільки вона захищає від вітру і при цьому не парить. Добре підходить для трохи більш прохолодних літніх днів або вечорів. З неї роблять сарафани, брюки, шорти, юбкі.В основному використовується гладкофарбована (однотонна) тканину.

Репс добре переться і носиться, тому активно використовується для повсякденного одягу.


 ВЕЛЬВЕТ -Щільна ворсова тканина (з лицьового боку) з фактурою у вигляді рубчика. Зазвичай вельвет випускається однотонним.

Використовується в 2-х варіантах

-просто вельвет: більш широкий рубчик, більша щільність тканини

-мікровельвет: дуже вузенький рубчик, тканину більш тонка й м'яка.

З вельвету шиють верхній повсякденний одяг-сукні, сарафани, спідниці, напівкомбінезони, куртки, брюки. Вироби з вельветової тканини вимагають особливого догляду-ворсова лицьова сторона тканини визначає щадні режими прання і сушіння. По-перше, необхідно враховувати, що одяг з чистої бавовни після прання може дати усадку. По-друге, штани, спідниці, куртки, сукні з тканини вельвет слід прати в теплій (30-35 ° С) воді рідкими миючими засобами. Вироби ці не можна сильно терти, викручувати. Склад-100% бавовна


Кулір - тонке трикотажне гладке полотно, на лицьовій стороні якого видно плоскі вертикальні «косички», з виворітного - щільна «цегляна кладка».

Від супрема відрізняється трохи більшої петельной структурою.

Кулірна гладь добре тягнеться в ширину і майже не тягнеться в довжину, практично не мнеться.

Кулір вважається найтоншим трикотажним полотном з бавовни, одяг з неї виходить легкої і повітряної, що дозволяє тілу дихати і провітрюватися. Застосовується для пошиття білизни, літнього одягу. Дитяче білизна з кулір відмінно пропускає повітря, що ідеально підходить для спекотного літа.

Склад - 100% бавовна. Використовується, в основному, полотно з малюнком на білому тлі.


ІНТЕРЛОК - це двостороннє трикотажне полотно .Спеціфіческое перепленіе ниток надає матеріалу щільність, в той же час зберігаючи м'якість і еластичність. Матеріал дуже стійкий до деформації, після розтягування набуває колишню форму. Інтерлок майже не розтягується і не розпускається, що забезпечує тривалий термін використання одягу. Інтерлок практично не дає усадку після прання.

Інтерлок дуже м'який на дотик, теплий і комфортний. Так як це-натуральний матеріал (100% бавовна), він пропускає повітря і дозволяє шкірі дихати. Дитячий одяг з інтерлок надзвичайно ніжна до шкіри малюка, зберігає тепло і забезпечує комфорт і зручність. Речі з інтерлок нешкідливі і підходять для малюків з чутливою шкірою. Полотно застосовується, головним чином, для білизняного трикотажу (кофтинки, повзунки, футболки), частіше демісезонного напряму-т.е. для більш прохолодної пори року.


Шардон-ІНТЕРЛОК- це різновид інтерлок з невеликим м'яким одностороннім ворсом з виворітного боку. Область застосування -верхня трикотажний одяг-светр, джемпер і т.п. Більш щільний і теплий, ніж звичайний інтерлок, при цьому має барвисту кольорову гаму, що робить цю тканину дуже привабливою саме для верхнього одягу.

Склад 100% бавовна.

Рибана - це еластичне бавовняне трикотажне полотно з ластичні переплетенням, яке має структуру поверхні в дуже дрібну смужку. Матеріал добре зберігає форму. Рибана прекрасно тягнеться по ширині і облягає фігуру, вона дуже м'яка, і є однією з популярних тканин для дитячої білизни та одягу. Область застосування -бельевой трикотаж (футболки, труси). Склад - 100% бавовна.


МАХРА- бавовняна тканина, поверхня якої з одного боку покрита ворсом з петель ниток. Ворс махрової тканини щільно прилягає до поверхні тканини. Це дуже м'яка тканина, легко вбирає вологу у великих кількостях. Махра - натуральний матеріал, він гіпоалергенний і повітропроникний. Махрові тканини зазвичай менш щільні, ніж ворсові тканини. Завдяки своїй м'якості і здатності легко вбирати в великих кількостях вологу, махрові тканини вживаються для виготовлення рушників, купальних простирадл, халатів, і т.п.

Склад - 100% бавовна.


Велюр - це трикотажне полотно з плюшевим переплетенням ниток, має низький, дуже густий і м'який ворс. Це дуже ніжний, м'який натуральний матеріал. При цьому-має красивий шляхетний зовнішній вигляд, міцний і стійкий до механічних впливів, не витягується, і довго зберігає вид.

Склад - 80% бавовна, 20% - поліестер. При цьому нижній (виворітний) шар, що контактує з тілом дитини-з чистої бавовни.

Область застосування-вироби для прохолодної пори року.


БАЙКА - щільна, але м'яка бавовняна тканина з густим ворсом з виворітного боку. З неї шиють тепле дитячу білизну, піжами, домашній одяг. Вироби призначені для холодної пори року. Відмітна особливість полотна-мала розтяжність в поздовжньому і поперечних напрямках. Це необхідно враховувати при підборі розміру дитині. Склад - 100% бавовна.


ВІСКОЗА-натуральне волокно, отримане хімічним шляхом. Віскоза - це целюлоза без будь-яких домішок. Віскозні тканини виготовляються в залежності від призначення, їм надають вид шовку, бавовни, вовни або льону за рахунок блискучої або матової поверхні, товщини і звивистості волокон. Віскоза краще вбирає вологу, ніж бавовна, але вона не така міцна. Віскозу не можна терти, викручувати або віджимати в центрифузі. Вироби з віскози можна повісити для сушки, не викручуючи. Віскозу не можна сушити в сушильному пристрої. Гладять віскозу в режимі "шовк" вологою або через вологу тканину.


ВУАЛЬ-тонка, легка тканина полотняного переплетення. Склад 100% бавовна. Використовується в декількох варіантах: гладкофарбована, з нанесеним малюнком, з фактурним малюнком.

Вироби з вуалі гарні для найспекотніших літніх днів, т.к.ткань має підвищену повітропроникність і легкістю. За рахунок красивих колірних рішень вироби з вуалі можуть бути і ошатною одягом і повсякденному. Одяг з вуалі добре стирається, причому якість нанесеного малюнка не погіршується.

Новини